SODOBNI OBJEKTI S KLETNO GARAŽO

Udobje v štirih modernih vilah

Naselje Pri Smrekah predstavlja moderno zasnovo štirih stanovanjskih objektov z enajstimi stanovanji. Moderne vile z oznakami A, B, C in D nudijo raznolike površine tlorisov v posameznih objektih.

V vsakem objektu so tri stanovanja – atrijsko stanovanje v pritličju, v nadstropju je stanovanje z veliko pokrito ložo in v mansardi z delno pokritim balkonom. Izjema je objekt A, kjer sta dve stanovanji – atrijsko v pritličju in dupleks v nadstropju in mansardi.

V objektu D so največja stanovanja. Tu so predvidena 4- in 5,5-sobna z neto stanovanjsko površino 120 m2. V objektu C so 4- in 4,5-sobna stanovanja s kvadraturo 105 m2. V objektu B so 3- in 4-sobna stanovanja s kvadraturo 88 m2. Najmanjše je atrijsko stanovanje v objektu A velikosti 68 m2 in večje dupleks stanovanje nad njim s površino 120 m2. Število spalnic se lahko prilagodi željam kupca s tem, da se zmanjša dnevno bivalni prostor.

Urejena mini soseska s prijetno okolico in otroškim igriščem

Zasnova naselja je po tipu CONDOMINIUM, to je ograjeno varovano območje z lastnim otroškim igriščem in majhnim parkom za sproščanje v zelenem okolju. Tu se nahajajo stare smreke, ki so zaščitena drevesa in dajejo celoti posebno prepoznavnost.

Skupne površine bodo travnate in delno tlakovane na SZ delu naselja, kjer je dostop do vhodov stavb. Domofoni imajo videonadzor. Vhod v garažo bo urejen z dvižnimi garažnimi vrati na daljinsko upravljanje.

Vile z dvigali in lastniškimi parkirnimi mesti v garaži

Stanovanja s kletno etažo so povezana z brezšumnimi hidravličnimi dvigali in stopniščem. Stanovanja višje od 1. nadstropja imajo lastniško stopnišče, ki se ga lahko loči s stekleno steno in predprostor pri dvigalu, ki meri 4,5 m2 in je priključen stanovanju.

V kleti objektov se nahaja skupna podzemna garaža z 22 parkirnimi mesti, shrambami in ima oznako E.

Zasebnost na atrijih in velikih terasah

Zunanjost objektov je sodobna in minimalistična s prostornimi terasami, ložami ter atriji.

V pritličnih stanovanjih tlorisi z ugodno lego nudijo veliko zasebnosti in svetlobe na lastniških atrijih, ki obkrožajo stanovanje s treh strani. Na atriju je predvidena ureditev letne kuhinje, za katero bo predpriprava vključena v ceno.

V nadstropjih so pokrite lože in v mansardnem delu delno pokriti balkoni, ki nudijo lepe razglede na JV del naselja.

Lepa arhitektura in kvalitetna gradnja

Štiri moderne vile odlikuje lepa arhitektura, funkcionalni tlorisi in vrhunski materiali.

Gradnja naselja je betonska z etažnimi ploščami AB, klet je narejena kot nepropustni keson s 40 cm debelo temeljno ploščo in nosilnimi stenami iz armiranega betona debeline 30 cm. V objektih so nosilne stene zgrajene iz betona debeline 20 cm, notranje predelne stene pa iz sistema Knauf z oznako W 112.

Strešna kritina je Trimoval s 25 centimetrsko izolacijo.

Fasada ima 16 cm debelo izolacijo in zaključni sloj v barvi tople bele kave.

Dobro zvočno in toplotno izolacijo zagotavljajo trislojna okna z aluminijskimi okvirji s prevodnostjo Ug 0,5 zasenčena s senčili tipa Krpan na električni pogon.

Balkonska vrata se prilagajajo tlorisom stanovanj, torej so drsno-dvižna ali enokrilna s klasičnim odpiranjem.

Posebno varnost omogočajo vgrajena vhodna protivlomna in dimnotesna vrata tipa Dierre z zvočno izolacijo (37 Db).

Nadstandardni materiali, ter stavbno pohištvo in tlaki vrhunskih proizvajalcev

Vsa stanovanja imajo talno gretje, v kopalnicah so nameščeni tudi radiatorji v obliki lestve. Vgrajene so plinske etažne peči, ki se lahko daljinsko upravljajo in omogočajo varčno in kontrolirano porabo energije. Za hlajenje prostorov so vgrajene Inverter klima naprave.

Notranja vrata so bele barve proizvajalca Bertolotto s skritimi okovji in magnetno ključavnico. Kupec bo lahko naročil tudi vrata izven serijske dimenzije v barvi talne obloge.

Talna obloga v stanovanjih je trislojni hrastov parket debeline 14 mm v različnih barvnih odtenkih in bo nameščen po izboru kupca. V kopalnicah, balkonih, terasah in skupnih prostorih je položena italijanska keramika višjega cenovnega razreda. Prav tako je v kopalnicah predvidena vgradnja armatur vrhunskih proizvajalcev kopalniške opreme.

Stanovanja in celotno naselje je zasnovano kot zaključena celota, ki nudi stanovalcu visoko kvaliteto bivanja, udobje in varnost.